HET MONUMENT VOOR DE VERGETEN MENS (Het Verbond, 2021)

Het Monument voor de Vergeten Mens is een interdisciplinaire multimedia installatie die dient als herinnering aan de mensen die wij als samenleving dreigen te vergeten. Dat doen we misschien niet expres, maar we moeten er in ieder geval naar streven dat het niet gebeurt.

Op Het Monument wordt de Stad van de Vergeten Mens bewaard. Deze Stad is te bezoeken via deze website.

De Stad van de Vergeten Mens is een videogame die kan worden gespeeld op je computer, telefoon of tablet.

Het spel vertelt het verhaal van waarom Het Monument van de Vergeten Mens is opgericht en waarom het belangrijk is onze medemens en buren beter te leren kennen.

Het Monument van de Vergeten Mens is een project van Het Verbond. Het Verbond is een wisselend interdisciplinair beeldend makers collectief gericht op onderzoek tussen mengvormen van beeldende kunst, theater, muziek en games, met een grote nadruk op een zoektocht naar nieuwe presentatievormen en performance. Het Verbond streeft er in haar projecten naar om steeds te reflecteren op de actuele stand van zaken in de samenleving en maatschappij en heeft daarbij altijd een scherp oog voor de positie van de underdog.  

Het Monument voor de Vergeten Mens is gemaakt door Samuel A. Bom, Jelle Stiphout, Lindsay Zwaan en vele anderen. Klik hier voor de volledige creditlijst!